Kunsten at vejlede om den gode bog

Læsekompasset er et innovativt nybrud i den professionelle litteraturformidling. Det er summen af vores fælles viden om litteraturen, som sætter formidlere i stand til at yde kompetent rådgivning langt ud over egen erfaringshorisont – fordi de med Læsekompasset trækker på metadata fra mange andre fagfæller og Læsekompassets teknologi.

Læsekompasset gør det muligt at finde litteratur ud fra de appelfaktorer, der betyder noget for den enkelte låner. Det betyder, at litteraturformidlerens rådgivning tager afsæt i den enkelte låners smag og ønsker. Det betyder samtidig, at bibliotekets litteraturvejledning generelt bliver mere ensartet – uden at gå på kompromis med kvaliteten. Både den nye og den erfarne litteraturvejleder bliver bedre formidlere med Læsekompasset.

Den underliggende samtalemodel baserer sig på mange års forskning i brugeres oplevelse af læsning og valg af litteratur. For biblioteker, der arbejder målrettet med kompetenceudvikling inden for litteraturvejledning, er Læsekompasset et redskab, der hjælper på alle niveauer.

Digitalt bibliotek med X-factor

Brugere leder efter inspiration til læsning længe inden, de beslutter sig for at gå på biblioteket eller i en boghandel. Ved at hjælpe med at finde en god bog øger Læsekompasset bibliotekets synlighed på nettet på det helt rigtige tidspunkt. Sitets Netflix-lignende tilgang har særlig appel til yngre og nye brugere. Mange af dem, der lige nu aldrig eller sjældent bruger biblioteket, får med Læsekompasset biblioteket ind ad bagdøren, når de opdager, hvor nemt det er at bestille bogen dér.