Læsekompasset er et digitalt værktøj, der optimerer den faglige lånervejledning. Som bibliotekar, kan det hjælpe dig til at finde skønlitteratur ud fra den enkelte låners smag og ønsker. 
“Jeg har læst “De ansatte” af Olga Ravn kan du anbefale noget lignende?”

Har du nogensinde stået i en situation, hvor du ikke har været sikker på, hvad du kunne anbefale til en bruger? Frygt ikke, det er derfor Læsekompasset er blevet udviklet. Du kan bruge dette værktøj til at hjælpe dine brugere til deres næste læseoplevelse. 

Digitale bogforslag

læsekompas.dk, kan du som bibliotekar gå på opdagelse i Læsekompassets utallige bogforslag, der allerede er blevet udformet. De er kurateret ud fra forskellige emner, så dine brugere ikke skal lede længe efter inspiration. 

Ny lånervejledning til biblioteker

Læsekompasset bruger et helt nyt sprog til at tale om læseoplevelsen, der er kategoriseret ud fra: stemningen, fortælleteknikken, tempoet, handlingen, længden, sprogstilen og andre ting, som har betydning, når brugerne vælger, hvad de vil læse.

Lister

Brugerne kan fordybe sig i inspirations-båndene, men kan ligeledes lave sine egne huske- og læselister, som de kan holde private eller dele med andre brugere eller venner på de sociale medier

Bestil på biblioteket

Når brugerne finder frem til deres ønskede bøger, er det nemt og overskueligt at bestille til deres nærmeste bibliotek.