Find det, du ikke ved, du leder efter

Det særlige ved Læsekompasset er, at du ikke behøver præcist at vide, hvad din bruger leder efter. Læsekompasset foreslår bøger, alt efter hvilken læseoplevelse eller stemning, de er i humør til. 

Mange brugere har testet og givet inspiration til Læsekompassets grænseflade, der er designet til at understøtte intuitiv adfærd, når du og dine brugere er på udkig efter den næste gode bog. Er de på udkig efter noget, der minder om det, de tidligere har læst, får de både det, de forventer, og inspiration til at prøve noget nyt, som de slet ikke er klar over findes. Hele bibliotekets samling er i spil, når Læsekompasset hjælper dig og dine brugere med at opdage den næste gode bog.

Læsekompasset bruger et helt nyt sprog til at tale om læseoplevelsen: stemningen, fortælleteknikken, tempoet, handlingen, længden, sprogstilen og andre ting, som har betydning, når du og dine brugere vælger, hvad de vil læse. Læsekompasset bruger sproget til at finde nye veje i litteraturen på tværs af genrer og kendte kategorier – men med udgangspunkt i læselysten. Læsekompasset gør dine brugere klogere på deres egen smag og gør det lettere for dem at gå på opdagelse, være nysgerrig og finde noget, der er lige dem.